Orodja za razvoj spletnih strani so v zadnjih letih močno napredovala. Zahvaljujoč temu razvoju lahko danes uporabljamo različne knjižnice, ki naše delo pospešijo in nam omogočajo večje možnosti pri razvoju odzivnega dizajna.

Ker pa so spletna orodja danes v porastu, je težko izluščiti tista, ki nam bodo resnično pripomogla pri razvoju spletne strani. V ta namen smo zbrali nekatera osnovna orodja za razvoj Frontend-a.

Fontello

Uporaba png-jev za ikone je danes preteklost. Že pred časom so jih zamenjali webFont-i, ki so preprosti za uporabo in jim lahko spreminjamo barvo in velikost. Na spletu obstaja več različnih knjižnic, ki ponujajo različne ikone, najnovejši pa je Fontello, ki združuje vse ostale knjižnice, hkrati pa omogoča, da v svojo zbirko dodamo tudi svoje, nove ikone.

Fontello

Cross Browser Testing

Cross Browser Testing že samo ime pove, da boste z vnosom določenega spletnega naslova preverili delovanje spletne strani na različnih iskalnikih.

Cross Browser Testing

Can I use

»Can I use« je spletna platforma, na kateri preverjamo podporna okolja za različne CSS lastnosti. Z vedno hitrejšim razvojem je težko slediti kateri brskalnik je že omogočil uporabo novih CSS lastnosti, zato je dobro imeti vse na enem mestu. Platforma beleži podatke za vse verzije brskalnikov in nam poda tudi statistiko uporabe glede na Slovenijo in širše.
Can I use